Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Γνωριμία με τα αθλήματα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας

 ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

«Γνωριμία με τα αθλήματα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας»

 

 Ο αθλητικός όμιλος Ενόργανης Γυμναστικής της Νάουσας «ΗΡΑΚΛΗΣ» στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης με θέμα : «Μαθαίνω για την Ενόργανη Γυμναστική», πραγματοποιεί επισκέψεις στα σχολεία πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της Νάουσας.

 

Η δράση αυτή είναι στο πλαίσιο της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό και πραγματοποιείται με επιλεγμένους Γυμναστές – Προπονητές, μετά από άδεια του Υπουργείου Παιδείας που δόθηκε στην Ελληνικής Γυμναστική Ομοσπονδία, προκειμένου να ενημερωθούν οι μαθητές και μαθήτριες για τα Ολυμπιακά αθλήματα της Γυμναστικής.

 


Οι προπονητές του συλλόγου «ΗΡΑΚΛΗΣ» κ. Χρήστος Ζάλιος και κ. Ευγενία Ζάλιου, μετά από συνεννόηση με τον σύμβουλο Φυσικής Αγωγής, τη σύμβουλο Νηπιαγωγών Ημαθίας και τους διευθυντές/ντριες των σχολείων, επισκέπτονται τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία, με στόχο οι μικροί μαθητές να γνωρίσουν τα αθλήματα της Ενόργανης Γυμναστικής, της Ρυθμικής, της Ακροβατικής και του Τραμπολίνο.

 Στο ξεκίνημα του προγράμματος έγινε παρουσίαση των αθλημάτων  στα παρακάτω σχολεία της Νάουσας : τη Δευτέρα 26/9/2022 η δράση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, την Τετάρτη 28/9/2022 στο 6ο Δημοτικό Σχολείο , την Πέμπτη 29/9/2022 στο 3ο Νηπιαγωγείο, Την Παρασκευή 30/9/2022 στο 8ο Νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα 3/10/2022 στο 1ο Νηπιαγωγείο και την Τρίτη 4/10/2022 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο.

 


Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία μέσα από προβολή βίντεο να γνωρίσουν ποια είναι τα αντρικά και ποια τα γυναικεία αγωνίσματα της Ενόργανης Γυμναστικής καθώς και τα αγωνίσματα της ρυθμικής Γυμναστικής και της Ακροβατικής. Παρακολούθησαν επίσης στιγμιότυπα από αγώνες ακροβατικού τραμπολίνο, διπλού μίνι τραμπολίνο, συγχρονισμένου τραμπολίνο και ακροβατικού διαδρόμου, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε απλές ασκήσεις στο μίνι τραμπολίνο, με τη βοήθεια πάντοτε των προπονητών μας.